Agile Festival – Review

Agile voor iedereen

Op 10 mei 2017 organiseerde Est09 Scrum@Work en BureauBD een leuk Agile Festival. Op de historische locatie van het DLC café in Soest werden we gedompeld in een Agile bad. Een leuke mix van Agile evangelisten en mensen die nieuwsgierig zijn naar Agile werken. Dit leidde tot een typische Agile bijeenkomst waar een globaal idee aanwezig is, maar de deelnemers de vulling maken.

Voor degenen die nog niet bekend zijn op Agile werken was voldoende ruimte om kennis te maken met het gedachtegoed en kritische vragen te stellen. Voor de Agile evangelisten was de ruimte hun kennis delen door de vragen die gesteld werden en hun kennis uit te breiden door de workshop, begeleidt door de professionele facilitators. Ik zag regelmatig de facilitator keuzes maken in het proces begeleiden en de discussie laten gaan. Dat is mooi om mee te maken.

Het weer is een goede metafoor voor de dag; ‘s ochtends fris en zonnig, ‘s middags netwerken en borrelen in een warme lentezon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *